Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Update baancommissie 24 januari

Toch ook wel weer mooi, zo’n wit besneeuwde golfbaan, na een lange periode met veel regen. Door de hard-core golfers werd en wordt gewoon gegolfd, want de baan blijft zoveel als mogelijk geopend. En de greenkeepers passen hun werkzaamheden aan het seizoen aan. Links en rechts worden bossages uitgedund en vindt ook nieuwe aanplant plaats. Van divers kleiner grut op meerdere plekken in de baan tot de al wat volwassener appelbomen achter Hole 4. We zijn daar weer een mini-boomgaardje rijker.

Foto: winterweer, met links boven de nieuwe appelbomen achter Hole 4

Te nat voor zwaar materieel

Het is al weken en weken wachten op betere weersomstandigheden, zodat de omgevingen van de gerenoveerde bunkers eindelijk helemaal van graszoden voorzien kunnen worden. Echter natte fairways en zwaar materieel: dat gaat niet goed samen. Er zijn ook plannen om de fairways weer te bezanden begin februari, met aansluitend hopelijk goed weer om het afplaggen af te kunnen maken. En de kuilen in de paden te egaliseren. Zoals gezegd, eerst is een wat langere droge periode nodig.

Kwaliteitsplan

De afgelopen maanden is door de BaCo samen met Jannes, onze hoofd greenkeeper een kwaliteitsplan geschreven waarin vastgelegd is wat het nagestreefde kwaliteitsbeeld is. Dat gaat van maaihoogtes tot stimpsnelheden, van bunker onderhoud tot het schoon houden van afslagmatten, eigenlijk over alles dus wat de ‘look & feel’ van onze golfbaan en oefengebieden aangaat. Er zal regelmatige monitoring plaats gaan vinden om eventuele verbeterpunten vast te leggen en daar vervolg acties op te ondernemen. Het wordt mooier en mooier op Amelisweerd! ‍