Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Van de baancommissie

Tergend traag. De grasgroei. We willen de sprieten wel stuk voor stuk uit de grond omhoog trekken. Vorig jaar zaten we met een langdurige voorjaarsdroogte, dit jaar is het koud, nat en grijs. 

Zón! Dát wil het gras! En wel nú! Zodat de fairways na de winter en het bezanden en beluchten weer flink kunnen aantrekken.

Met het extra bezanden zijn we blij, de speel- en beloopbaarheid is ondanks dit natte voorjaar relatief goed. De greens zijn mooi de winter uitgekomen, en worden de komende periode alleen maar beter.

Nieuwe vlaggen en strakke alu(!) cups. Afdekdop op de cup van de wintergreen (blauw: wat eenvoudiger terug te vinden). Doorgezaaid “engerlingen/vogelschade” gebied op Hole 10.

Hoewel er nog zeer beperkt gemaaid kan worden, zijn de verdere voorbereidingen voor het échte golfseizoen in volle gang. Terwijl diverse competities al gewoon begonnen zijn. 

Er staan nieuwe cups en vlaggen, kale plekken zijn doorgezaaid, fruitbomen gesnoeid, snoeiafval opgeruimd, boomstobben gerooid, oranje Tees ingemaaid, en nog meer van die klussen die het totaal uiteindelijk gaan “maken”. Paden aanpakken? Hoognodig, maar ook hier: nog te nat…

Voor wie het nog niet was opgevallen: de startklok bij Hole 1 heeft het begeven en is van zijn paal verwijderd. Hopelijk komt de klok na reparatie weer snel terug, zodat we bij het inslaan en -putten weer weten over hoeveel minuten de beuk er in mag. Je weet pas wat je mist, als de klok er niet is.