Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Dames van Wit

Gelukkig is het inmiddels 2023 en werd het hoog tijd dat vrouwen kaarten kunnen lopen al spelend van de witte tee-box. Enkele jaren lang is Amelisweerd bezig geweest om te zorgen dat ook dames een handicap rating krijgen voor de witte tee. 

Zaterdag 5 augustus was het zover; de eerste stableford (fun)wedstrijd ooit voor dames die gespeeld werd vanaf de witte afslagplaats, oftewel de men-back-tee. Met precies 2,5 uur voorspelde droogte, stonden de dames klaar om te laten zien uit welk hout ze gesneden zijn. Sommige flights geheel in het wit gehuld. De natte omstandigheden in de baan, maakte het er niet heel makkelijk op. Er waren er maar enkelen die écht goed hebben kunnen scoren. Met een score van 19 sbf en 41 slagen was Marianne Zweers de winnares! Als tweede volgde Esther Vinkenborg met een mooie score van 17 in 51 slagen. De laatste podiumplek ging naar Daniëlle Adelaar en scoorde met 46 slagen een keurige 15 punten. 

Voor mij persoonlijk en sommige van ons (hè Annefleur) was het de allereerste keer van een tee-box verder dan rood. Vol zelfvertrouwen en gezonde spanning liep ik de eerste afslagplek op. Ik had me alleen niet gerealiseerd dat de baan er toch wel heel anders uit ziet vanaf sommige plekken. Hole 3 en 8 bleken voor mij visueel een bedrog. Na drie strepen op mijn kaart zat scoren er niet meer in, maar met “mental coach” Leontien aan onze zijde, hebben we veel geleerd en plezier gehad. 

Al met al was het een heuglijke dag voor de emancipatie van de golfsport en de 15 deelnemende dames van Amelisweerd. Tot de volgende!