Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

MAgNifique!

Quatorze juillet et l’histoire se répète! Deze keer geen boze boevenbende die la Bastille bestormen, maar een voormalig winnaar die wederom de baan afbreekt. Het Herenmiddag terras is sinds Marie Antoinette’s infameuze wegwuiver:”Let them eat bitterballs…” niet meer zo van zijn apropos geweest als na het horen van de volgende woorden van winnaar Maarten Michalides:”Gelukkig ging het op de tweede negen dan weer wat beter…” waarmee hij een droge beschrijving van het behalen van dertig punten op zijn backnine voor een totaal van vierenveertig punten gaf. Maarten trakteerde het terras uiteraard niet enkel op zijn messcherpe analyse en gezamenlijk werd het glas op zijn unieke prestatie geheven. Chapeau Maarten! Wij nemen onze kepie voor je af en wensen jou veel plezier met het soldaat maken van de door Heren van Het Paviljoen gesponsorde High-Beer. Wie ook geweldig scoorden waren de runners up Casper Overgoor en Casper Henschen, beide 42 punten. In de strijd om de prijs voor de beste Casper trok Overgoor, op basis van een lagere handicap, aan het langste eind, maar werd Henschen uiteindelijk toch de morele winnaar. Zijn wij plots partijdig!? Nou eigenlijk al jaren, maar dat terzijde, deze keer verschuilen we ons nepotisme achter het feit dat Henschen wel op de prijsuitreiking aanwezig was. Hij sloot zijn papaverlof af met een onvergetelijke eerste herenmiddag deelname, waarvoor een eervolle vermelding ons meer dan op zijn plaats lijkt.

De Franse slagen dan, de longest op achttien en Herenmiddag wijnkoeler was met een ferme klap van 305 meter voor Menno ‘No Mercy’ van den Bosch. De neary op zeven en het fijnproeverspakket van Kwestie van Smaak was voor de leider in het stijlklassement en drager van de gele broek Rogier de Snoo. De leary op drie en chique schoenspanners van Prent Verzekeringen waren voor de man die op weg is zijn tweede kaart te vullen: Dimitri ‘Bingo Bango Bongo’Neel. Autres notables: Tom de Jongh en Lars Kemperink die beiden een eagle wisten te maken. Laatstgenoemde combineerde deze zelfs in een par-eagle-birdie, ja jullie horen het goed, finish om zodoende met 10 door Makker hoortoestellen gesponsorde ballen aan kop van het overall birdieklassement te komen. Dan Paul Remarque, die omwille van zijn achternaam alleen al ergens dit stukje in geschreven moest worden, maar met de beste bruto score van 75 slagen hoefden wij gelukkig niet lang naar een excuus daarvoor te zoeken.

Dankzij de groene brigade, de weergoden en tactisch geplaatste schapen (3x merci) ligt onze baan er weer schitterend bij. De scores waren dan ook zeker om over naar huis te schrijven. Wie zijn brief niet op de post deed was Edwin Hoogendoorn want die won de parkeerplaats. Klein- en eerste wereld leed en deze keer voor slechts een weekje. Vrijdag de 21e gaan we namelijk alweer de baan in, waar we vanaf de backtee de degens gaan kruisen. Daarna zullen we, in tegenstelling tot Edith, ongetwijfeld van heel veel dingen wel spijt gaan hebben, maar nooit van het feit dat we deelnamen.

‘s Werelds grootste en gaafste kwartet: De Herenmiddag Commissie,

Michiel Dirks, Mark Helfrich, Peter Schaap, Joris Abelsma en Dimitri Jongeneel