Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

Cross Country 2024

Zondag 18 augustus 2024 is weer de jaarlijks terugkerende cross country golfwedstrijd gehouden op Amelisweerd. Onder ideale weersomstandigheden, mochten de deelnemers het parcours, dit jaar ontworpen door Jurre van der Spek,  gaan spelen.

Mede dankzij Jannnes Landkroon, onze hoofdgreenkeeper, is deze wedstrijd een succes geworden.

De winnaar bij de vrouwen dit jaar is Leontien Koster met 32 punten en bij de mannen Charles Starmans met 38 punten.

Bijgaand verslag van Leontien:

Afgelopen zondag ging mijn wekker al vroeg voor wat mij betreft een van de hoogtepunten van het golfjaar: de Cross Country wedstrijd. Nieuwsgierig meldde ik me bij de wedstrijdtafel om te ontdekken welke unieke route en combinatie van tees en holes de Fun Commissie dit keer voor ons had uitgestippeld.

Ik had de eer om samen te spelen met twee geweldige dames, Juliette en Judy, die beiden voor het eerst meededen aan de Cross Country wedstrijd. Zij gingen ervan uit dat het parcours elk jaar wel wat op elkaar lijkt, dus dachten ze dat ik als ervaren Cross Country deelnemer wel wat bruikbare tips zou hebben over hoe de holes te spelen. Echter, ook voor mij was het hele parcours nieuw, behalve dan onze allerlaatste hole: met afslag vanaf de heren tee van hole 18 naar de green van hole 10, een blind schot. De enige tip die ik daar kon geven was gewoon durven, en dat leverde 2 PARren en een birdie op. De vierde birdie van de dag voor Juliette, op 15 holes, is toch wel even een eervolle vermelding waard.

Het was vooral ontzettend gezellig met de dames, samen plekken op de baan te ontdekken waar je normaal nooit komt en dan overleggen over hoe je de soms schijnbaar onmogelijke slagen het best kan spelen. Na een paar holes de voorzichtige route te hebben genomen werd ons devies toch gewoon durven en doen. We hebben ook veel gelachen, vooral over holes die toch ineens veel langer bleken of ballen die totaal niet deden wat wij in gedachten hadden. Dus eenmaal op het terras aangekomen was de dag al meer dan geslaagd. Tot mijn grote verrassing bleek toen dat ik de wedstrijd bij de dames ook nog had gewonnen. Dit had ik totaal niet verwacht, maar het maakte de dag natuurlijk extra bijzonder.

Ik wil graag de Fun Commissie bedanken voor de uitstekende organisatie van deze wedstrijd. De hele dag verliep soepel, de holes waren verrassend, uitdagend en leuk om te spelen, en de sfeer was fantastisch. Dankzij jullie inzet hebben we allemaal kunnen genieten van een onvergetelijke dag op de baan. De jaarlijkse Cross Country wedstrijd blijft wat mij betreft een hoogtepunt op de wedstrijdkalender, en ik kijk er nu al naar uit naar de wedstrijd van volgend jaar!

En het verslag van Charles:

De CC; dan weet je dat het om de inhoud gaat! Het was weer zo’n heerlijke zomerse (zon)dag (18 augustus), klaar voor de mooiste wedstrijd van het jaar: de CROSS COUNTRY: 15 holes dwars over onze golfbaan heen, zonder gebruik van afstandsmeters. Een mooie mix aan deelnemers, totaal 51. Er moest veel over bomen worden gespeeld, dus genieten van mooie hoge balvluchten. En er waren hindernissen die je bij een gewone speelronde geacht wordt niet tegen te komen. Een paar uitdagende par 3 holes, zoals: van de tee van hole 18 naar de green van 10 (hoge bomen!), van de green van hole 12 naar die van 14 en – ook leuk – van het terras naar de green van hole 18. Ga er maar aan slaan!

Af en toe zweten en zoeken; soms zekerheidshalve iemand vooruitsturen om te kijken waar de bal landt. En voor de onfortuinlijken was er gelukkig er altijd nog een droppingzone. Op het terras nagenieten met, natuurlijk, de prijsuitreiking voor zowel dames als heren. Dank aan de organisatie/FunCo voor het uitzetten van deze mooi(st)e wedstrijd!

Tot de volgende FUNwedstrijd,

Jurre en matTijs