Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

Verboden speelzone en GUR

Sinds vorig jaar kunnen we in de baan blauwe paaltjes en blauwe paaltjes met groene kop tegenkomen. Deze paaltjes zijn markeringen voor Ground Under Repair (GUR) en voor Verboden speelzone, maar hoe moeten we hiermee omgaan?

De gebieden gemarkeerd met blauwe palen en/of blauwe lijn zijn GUR. De gebieden gemarkeerd met een blauwe paal met een groene kop zijn Verboden speelzone. Het verschil tussen beide is: dat je bij Verboden speelzone MOET ontwijken en bij GUR MAG ontwijken volgens de procedure van Regel 16.1. Bij GUR en een verboden speelzone mogen spelers op Amelisweerd deze wel betreden om bijvoorbeeld hun bal op te halen.

De NGF is begonnen met harmonisatie over de golfbanen om hiermee verschil aan te geven tussen een Verboden speelzone en GUR. In de local rules van de betreffende baan staat beschreven hoe hiermee om te gaan. ‍

De local rules zijn:

Abnormale baanomstandigheid tevens verboden speelzone (R 16.1f)
Aangepaalde bomen en gebieden gemarkeerd met blauwe palen met een groene kop zijn verboden speelzones die moet worden behandeld als een abnormale baanomstandigheid. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens regel 16.1f.

Grond in bewerking (GUR)

Grond in bewerking, gemarkeerd door blauwe palen, mag de speler zonder straf ontwijken volgens regel 16.1b.

Dropping zones i.v.m. GUR bunker renovaties

In verband met de bunker renovaties zijn de nodige stukken in de baan en een aantal bunkers nu GUR of Verboden speelzone. Omdat het ontwijken via de “Nearest Point of Relief” niet altijd kan, zijn er een aantal DropZones gemaakt. Deze zijn meestal voor de bunker.
Voor het ontwijken van deze GUR of verboden speelzone is een tijdelijke local rule van kracht. De droppingzone wordt aangegeven door een bordje met “DropZone” voor de bunker die als GUR is gemarkeerd.

Tijdelijke local rule ivm bunker renovatie:

Indien de bal ligt in het gebied “Ground Under Repair” MAG de speler en bij “Verboden speelzone” MOET de speler de belemmering ontwijken:

  • volgens de procedure van Regel 16.1 of,
  • Indien aanwezig: door gebruik te maken van de dichtstbijzijnde dropzone, dit ligt meestal achter de bunker. Deze droppingzone is een dropzone zoals bedoeld in Regel 14-3. De bal moet gedropt worden in de droppingzone en in de zone tot stilstand komen. Zolang de droppingzone niet gemarkeerd is, is de dropping zone binnen 1 stoklengte van de markering “DropZone”‍

Houdt voor de tijdelijke local rule ook de website in de gaten.

https://www.amelisweerd.nl/golfbaan-amelisweerd/local-rules‍