Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Daphne op het NK

Van 1 t/m 3 mei werd het NK t/m 18 jaar gehouden op Golfclub De Haar.

Hier deden 23 meiden aan mee en met mijn 14 jaar ben ik één van de jongste.

De eerste ronde speelde ik maandag in de middag. Omdat De Haar een kleine driving range heeft, heeft mijn moeder mij eerst naar Amelisweerd gebracht, zodat ik even lekker kon inslaan en mijn houtjes kon oefenen. Dit leverde een ronde van 81 op.

De volgende ochtend om 08:30 was ik scherper liep ik een erg goede ronde 76 op de par 71.

Hierdoor haalde ik als 11de de cut van de 12 meiden die door mochten naar ronde 3 en 4 op 3 mei.

Mijn derde ronde begon lastig omdat het waarschijnlijk erg vroeg was. On 08:10 moest ik afslaan en na 9 holes had ik al +8. Maar na een +2 op de 2de negen kwam ik tevreden binnen.

Lunchpakketje in ontvangst genomen en na een klein uur pauze kon ik mijn vierde ronde beginnen.

’s Middags had ik ook supporters die meeliepen. Mijn moeder heeft 4 ronden meegelopen en die heb ik woensdagavond thuis op de bank gelegd, Mike en Davy Chan waren er en mijn Pro Peter Cantrell en zijn vrouw. De temperatuur was buiten lekker gestegen en ik was in vorm. Het was de simpelste vorm van golf, fairway, green, 2 puts.

Na 13 holes stond ik level par met 1 birdie en 1 bogey. Dit was mij nog nooit overkomen.

Hierna kreeg ik het wat moeilijk en kwam ik uiteindelijk met een slordige +6 binnen.

Maar, ik was van de 11de naar de uiteindelijke 9de plaats gestegen. Had ik de laatste 6 holes iets beter gespeeld dan had er een 7de plaats ingezeten maar meer ook niet.

Achteraf ben ik heel trots op mijn resultaat en mijn goede spel. Mijn handicap is aardig naar beneden gegaan en aangezien ik de jongste was van alle meiden die de cut hebben gehaald was ik toch wel erg blij.

Dus wil ik mijn moeder nog bedanken dat ze er 4 rondes bij was en wil ik Peter bedanken voor al zijn geduld met mij de afgelopen jaren.

Volgende toernooi; met een stel meiden van de NGF een kleine week naar Duitsland en eind mei het NK t/m 21 jaar op de Noord Nederlandse. Ik hou jullie op de hoogte of kijk op mijn Insta https://www.instagram.com/daphne_haemers_golf/