Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Dames 1-27 handhaaft in de hoofdklasse

Vlnr: Janneke, Ilonka, Sietske, Marlies, Willemijn, Ingelies, Mieke

Het was dit jaar een spannende afsluiting voor de het team Dames 1-27. Nijmegen 1 en Eindhoven 1 waren twee sterke teams. Om in de hoofdklasse te blijven was het noodzakelijk om de laatste twee poulewedstrijden te winnen om derde in de poule te worden. Op 30 april, de voorlaatste wedstrijd, lukte het om op de Eindhovense te winnen van het team van de Swinkelse. De dames van de Swinkelse waren op de laatste competitiedag gastvrouw, daardoor konden zij geen punten meer halen en stond het vast dat zij vijfde in de poule werden.

Zondag 7 mei was een spannende dag voor de resterende 4 teams in de poule. Nijmegen en Eindhoven speelden tegen elkaar om de 1e plek in de poule en een plaats in de kruisfinales. Wij speelden tegen het Woold om te bepalen wie derde in de poule werd en daarmee in de hoofdklasse mocht blijven. Na de greensomes stonden wij 2 punten voor, maar we moesten nog ten minste 6 punten in de singles halen om de derde plaats echt veilig te stellen. Ongeveer twee uur na de start van de singles, werden we door onze gastvrouwen naar binnen gehaald. Het onweer kwam gevaarlijk dichtbij. Die bui ging ten minste een uur duren. Het hoosde, we waren blij dat we binnen waren. Het was zelfs nog even spannend of we de ronde op tijd voort zouden kunnen zetten om alle wedstrijden uit te spelen. Na een uur konden we de wedstrijden hervatten. De laatste single die nog is de baan was, moest op hole 18 ten minste 1 punt voor een halve of bij voorkeur twee punten voor een overwinning binnen brengen. Op de green van hole 18 werd de match beslist met een gewonnen partij voor Amelisweerd.

Met drie Brabantse teams in de poule werd er uiteraard na afloop goed gevierd met o.a. een door de Eindhovense gecomponeerd lied met een heuse polonaise. Waarmee de Eindhovense dames zeer sportief lieten zien dat ook de tweede plaats in de poule een lied waard is. Nijmegen gaat naar de kruisfinales.

Dames 1-27 is superblij dat we in de hoofdklasse blijven spelen. Als team hebben we elkaar goed ondersteund en waar nodig vervangen. De wintertraining met Marieke, iedere zondag oefenen,  teamweekend, Meerboei spelen, voorspelen en uitgebreid puzzelen op de opstelling voor de greensomes, het hoort er voor ons allemaal bij een goede voorbereiding. Maar vooral het eindresultaat is belangrijk en dat is dat ons team in de hoofdklasse blijft spelen.

Mieke Span,  trotse captain dames 1-27