Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Denk aan het inschrijven clubkampioenschappen 2023!

 De onderstaande clubkampioenschappen zijn zonder handicapverrekening. De winnaar mag zich ten minste een jaar lang voor dit onderdeel clubkampioen noemen.

De volgende wedstrijden staan open voor inschrijving

10 juni – Clubkampioenschap Kleine Baan

8 en 9 juli Clubkampioenschappen Strokeplay

26 en 27 augustus Finales clubkampioenschappen Matchplay

Clubkampioenschap Kleine Baan inschrijven tot 7 juni

De clubkampioenschappen kleine baan worden gespeeld in twee rondes van 18 holes als shotgun. Voor de eerste ronde is je handicap bepalend voor de indeling. De indeling van de tweede ronde is op basis van het resultaat van de eerste ronde. Daardoor speel je in de tweede ronde in een flight met spelers die ongeveer hetzelfde gescoord hebben in hun eerste ronde. Het maximaal aantal spelers is 30. Bij over inschrijving gaan lage handicappers voor. Inschrijven kan tot 7 juni.

Clubkampioenschappen strokeplay inschrijven tot 3 juli

Er zijn vier categorieën. Bij overschrijving voor de wedstrijdcategorie gaan lage handicappers voor.

De dames en de heren spelen twee rondes van 18 holes strokeplay op zaterdag en een finaleronde van 18 holes (3e ronde) op zondag. De cut na twee rondes ligt op 21 spelers plus ties.  Met name bij de dames zijn er vaak weinig inschrijvingen, zodat iedereen ook de derde ronde kan spelen ……. en in de prijzen vallen.

De dames senioren en de herensenioren spelen op zaterdag een ronde van 18 holes en na een cut op zondag de finale over nog eens 18 holes. De cut ligt na een rondes op 21 spelers plus ties. 

Inschrijven kan voor heren, dames, heren senioren en dames senioren tot 3 juli.

Clubkampioenschappen Matchplay inschrijven tot 31 mei*

Er zijn vier categorieën. Bij overschrijving voor de wedstrijd per categorie gaan lage handicappers voor. Maar omdat er met voorrondes op individuele basis gewerkt wordt kunnen er vrij veel spelers in het wedstrijdschema geplaatst worden. Het is belangrijk dat spelers hun voorrondes op tijd spelen, omdat daarna mogelijk nog een tweede en derde voorronde nodig zijn. Met name bij de heren senioren kan het voorkomen dat er meerdere voorrondes zijn. Gelieve er bij de inschrijving rekening mee te houden dat je voldoende tijd hebt om op tijd voorrondes te spelen en mocht je elke tegenstander in de voorronde verslaan, ook het weekend van de finales beschikbaar te zijn om te spelen. De speler met de hoogste handicap is verantwoordelijk voor het maken van de afspraak. Bij het niet binnen de gegeven tijd spelen van de voorronde wint de speler met de laagste handicap.

Afspraken maken gaat in goed overleg en maakt geen deel uit van de match.

Aan de eerste ronde van de finale op zaterdag kunnen 16 heren en 16 dames deelnemen, de resterende 8 nemen het in de middag tegen elkaar op.

Aan de eerst ronde van de finale voor dames senioren en heren senioren kunnen 8 spelers deelnemen.

Op zondag spelen in elke categorie de resterende 4 spelers de eerste ronde en in de middag spelen per categorie twee spelers om het clubkampioenschap.

Inschrijven voor de clubkampioenschappen matchplay voor heren, dames senioren en heren senioren kan tot 31 mei. Deze relatieve vroege inschrijfdatum is nodig om het mogelijk te maken op tijd de voorrondes te spelen.

* De dames kunnen inschrijven tot 1 augustus, omdat de verwachting is dat alle rondes in het finaleweekend plaats kunnen vinden, maar vroeg inschrijven wordt gewaardeerd.

We zien jullie inschrijving tegemoet. Clubleden die willen helpen bij vooral de strokeplay clubkampioenschappen zijn zeer welkom, bij voorbeeld bij het starten, scores noteren of spotten in de baan. Gaarne zo snel mogelijk melden bij de Weco dat je wil komen helpen. Publiek en fans in de grote baan om de verrichtingen van uw clubkampioenen gade te slaan, maakt voor ons het feest compleet. Tot binnenkort.

Weco clubkampioenschappen

Bob Benard en Mieke Span