Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

PAR 3 ‘STOKKENROOF’ wedstrijd 8 mei

Naast onze favoriete spelvorm Texas Scramble, kwam ons creatief cie-lid Pieter met een voorstel  om deze keer een “stokkenroof” wedstrijd te spelen. Superleuk idee, maar de verwarring in onze cie was groot! “Spelen we nu met 5,4 of 3 stokken plus putter?” Besloten werd  5 met stokken te spelen plus de putter.

Afspraak is dat de speler die de hole wint,  een stok van de andere speler mag “ afpakken” en andersom kan je bij een volgende hole je stok weer “ terugwinnen.” Van de putter bleef je af, die bleef bij de eigen speler ,plus nog een extra stok. Een bijzonder interessante spelvorm en een uitdaging om te proberen!

Welnu , voor dit “experiment “ op de par 3 baan hadden zich 10 spelers aangemeld en werden in een flight van 2 geplaatst voor 18 holes. Qua handicapsterkte werden de flights redelijk gelijk verdeeld door de wedstrijdleiding. Het weer was wederom stralend en onze baan zag er prachtig uit. Onze “ gehandicapte “ par 3-cie lid Jan Willem was weer gezellig aanwezig, weliswaar met 1 kruk en zonder clubs, dus een neutrale observator en tevens fotograaf in het veld. De wedstrijd verliep gelukkig  zonder problemen en “ droevige  spelers” , die hun stok verloren hadden aan hun tegenstander.

Al met al zeker de moeite waard om deze spelvorm nog eens toe te passen. Na de wedstrijd was het weer heerlijk toeven op ons zonnig terras en nadat Harm de score had uitgerekend , kon er overgegaan worden naar de prijsuitreiking. Als winnaar kwam Loeke tevoorschijn met de meeste stokken in haar tas. Zij kreeg dan ook het “ golfschilderijtje” van Reinier. Tweede werd Els en derde Lidy, die beiden kozen voor een paar prachtige golfsokken.

We zien elkaar weer gezellig terug op zaterdag 27 mei voor de volgende fun-wedstrijd.

Namens de Par-3 cie,

Reinier