Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Matchplay Clubkampioenschappen

In het laatste weekend van augustus is om de matchplay clubkampioenschappen gespeeld. Veel senioren heren en dames, een flink contingent heren en een fijn veld dames hebben op de baan tegen elkaar gestreden.

Vanaf zaterdagmorgen 08:00 tot en met zondag een uur of 17:00 is er man tegen man en vrouw tegen vrouw gestreden. Ook dit jaar deden de schapen weer mee. Wanneer de speler het gebied waar de schapen lopen niet mag betreden mag de caddy dit uiteraard ook niet. Simpel gezegd: alleen de greenkeepers mogen het gebied betreden. En zo hebben we ook dit weekend weer iets geleerd. Dat lijkt soms hard, het is echter de garantie dat voor iedereen de regels gelijk zijn. En dat maakt golf ook wat golf is.

Het hele weekend dreigde onweer de wedstrijd in de war te gooien, maar gelukkig is de grote donder aan de Houtense kant van de A12 gebleven. We hebben wel de wedstrijd kort onderbroken toen het onweer nog maar een paar kilometer weg was: de veiligheid van de spelers gaat tenslotte altijd vóór.

Op de zaterdag werd al de eerste schifting gemaakt waardoor op de zondag een beperkt veld heeft uitgemaakt wie zich aan het einde van het weekend kampioen mocht noemen. En dat waren stuk voor stuk anderen dan vorig jaar, we zijn een mooi competitief stel spelers bij elkaar, op alle niveaus!

Esther heeft namens het bestuur alle kampioenen in het zonnetje gezet en we vragen Adinda om jullie namen op de borden te vereeuwigen.

Onze kampioenen dit jaar zijn Daphne Haemers, Paul Remarque, Danielle Adelaar en Ard Kappert.

Uitslagen:

Dames

  • Finale: Daphne Haemers 4/3 – Annemarie Guise
  • Halve finalisten: Anne Jens en Emmigje Hartman

Heren

  • Finale: Paul Remarque 2/1 – Mark de Vries
  • Halve finalisten: Rogier de Snoo en Iiro Sokka

Dames Senioren

  • Finale: Danielle Adelaar 2up – Monica Klink
  • Halve finalisten: Sietske Mesu en Monica Klink

Heren Senioren

  • Finale: Ard Kappert 1 up – Peter van Osch
  • Halve finalisten Ralphf van Gendt en Paul Ex