Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Maandbekerfinale damesdinsdag

Voor het eerst in maanden een dinsdag met regen op de radar, maar we zijn geen watjes, dus aan de slag. Voor het eerst overstijgt het aantal deelnemende dames op de 9 holes (17) dat van de 18 holes (16). De commissie had het spannend gemaakt door vlak vóór de finale op de website bij competities de stand openbaar te maken. Bij de 9 holes stonden drie dames op plek één met hetzelfde aantal stablefordpunten over drie rondes. Wie van de drie zou in staat zijn één van de kaarten te verbeteren.

Om te beginnen wist Cecile van Beusekom het begeerde blauwe maandbekerhanddoekje te winnen met een prachtige score van 20 stablefordpunten.

Het lukte Monica Langemeijer en Heleen Möller niet om hun gedeelde eerste plaats te handhaven. Ank Gonsalves daarentegen verbeterde haar score door een mooie ronde met 18 stablefordpunten en werd daarmee met 54 punten overall winnaar van de maandbeker 9 holes en haar naam zal worden bijgeschreven op de maandbekertrofee.

De tweede plek was voor Cecile van Beusekom (51 punten), de derde plek voor Monica Langemeijer met 49 punten.  Nog een eervolle vermelding voor Jenny Goenee, zij had als enige dame alle 9 holes maandbekers meegespeeld.Bij de 18 holes leek het minder spannend. Iris Hermsen stond met 100 stablefordpunten fier op de eerste plek. Eén van de andere kanshebbers moest wel héél goed spelen om dit te overtreffen. Maar dan hebben we Els Markink. Als je dan op het juiste moment in topvorm bent en geïnspireerd door de Ryder Cup een score van 38 stablefordpunten weet  neer te zetten, dan win je zowel het blauwe handdoekje van de dag als de overall prijs. Een prachtige prestatie. Met 103 stablefordpunten over drie rondes is zij de winnaar.

Iris werd 2e (100 stablefordpunten) en voor Ron Jebbink was de derde plaats weggelegd met 94 punten. Eervolle vermeldingen voor Iris en Frieda van der Hout, die alle 18 holes maandbekers hebben meegespeeld.

Niet vergeten in te schrijven:

DINSDAG 17 OKTOBER: TEXAS SCRAMBLE WEDSTRIJD (3-BAL)