Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Hoog ‘wij van wc-eend’ gehalte

Hoog ‘wij van wc-eend’ gehalte en berekenende Order of Merit winnaar in apotheose van het masculiene golfseizoen

De slotwedstrijd is in traditie een moment van bezinking en melancholie. Weer een jaar aan birdies, bogeys en biertjes op de vrijdagmiddag voorbij. Nog eenmaal een kans om alles uit de kast te trekken om de vader aller herenmiddagprijzen, de Order of Merit, binnen te slepen. De topspelers van het afgelopen seizoen starten in de laatste flight en de punten tellen dubbel. 

Het weer zorgde er deze laatste wedstrijd voor dat we niet zo rouwig waren dat het erop zat. In deze moeilijke omstandigheden komen enkel de spelers bovendrijven die zich het meest thuis voelen op de herenmiddag. Een unicum voltrok zich: Het gehele podium bestond uit heren van het herenmiddag gezelschap. Joris Abelsma, Peter Schaap en de afzwaaiende Dimitri Jongeneel (40, 36 en 35 punten respectievelijk) gingen er namelijk met de flessen wijn en de High-Beer, gesponsord door ‘t Paviljoen vandoor.

Niets dan bekende herenmiddaggezichten ook bij de technische prijzen. De  eenmalige prijzen voor de longest putts op hole 9 en 18 werden gewonnen door Joep Oude Egbrink en Edzard Prent. Zij kregen een zelfgemaakte fles Grappa door Karel Baas.

De Neary en het Kwestie van Smaak borrelpakket gingen na wat onduidelijkheid naar Rob Moesafier. De Leary, en de schoenspanners van Prent verzekeringen werd gewonnen door ons eigen Mark Helfrich. Want de herenmiddagcommissie had nog niet genoeg van zijn eigen prijzen gewonnen.

De Longest Drive werd gewonnen door een man die mogelijk het record heeft de meeste Longest Drives op een herenmiddag te hebben gewonnen maar dit jaar wonderbaarlijk nog droog stond: Freek Vrijhof.

En dan de Order of Merit. De prijs waar het toch allemaal om gaat. Wie volgt Michiel Dirks op absolute kampioen van het herenmiddagseizoen? Voor de laatste wedstrijd had Maarten Michalides een uiterst riante voorsprong. Als hij zichzelf enigszins in de punten speelde vandaag dan zou hij de seizoenstrofee consolideren, zelfs als een andere top-10 speler zou winnen.

Met de overwinning van Joris zou Maarten niet wegkomen met een puntenloze dag. Gelukkig voor Maarten was zijn 24e plek en de 9 bijbehorende seizoenspunten genoeg om met 1266 punten gekroond te worden tot Order of Merit winnaar 2023, 6 punten voor Joris Abelsma. Robert Moerland completeert met een prachtig seizoen de top 3. Zij allen wonnen tegoedbonnen voor een gezellige avond bij Chi-Chi golf.

Tot slot, Dimitri Jongeneel zwaait na 5 jaar af als herenmiddagcommissielid. Zijn creativiteit en vlijmscherpe pen zullen gemist worden. Nadat Bart van Hulten eerder dit seizoen ook een punt zette achter zijn herenmiddagcarrière dreigde er een kwaliteitsvacuüm te ontstaan. Maar we zijn gered: Vanaf volgend seizoen zullen Ton Lijffijt en Martin Geneuglijk de commissie komen versterken!

Wij danken iedereen voor de participatie dit seizoen. Het is tijd om de winterslaap in te gaan. We zien u allen graag weer terug in 2024 voor een nieuw seizoen, een nieuwe Order of Merit, een nieuwe reeks vrijdagmiddagen op het terras en bovenal heel veel golfplezier!

Met vriendelijke groet,

De Herenmiddagcommissie