Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Van het bestuur

Het nieuwe jaar is koud begonnen en sinds de jaarwisseling is de baan nu even min of meer in ruste. Na een extreem natte maand vroeg menigeen zich af; wanneer gaat de baan nu dicht? Het bezanden en prikken van de fairways heeft er voor gezorgd dat dit moment kon worden uitgesteld. Op een gegeven moment was de baan zo nat en sommige overgangen tussen de holes zo glibberig , dat de veiligheid van de golfer belangrijker werd bevonden. Nu speelt ook de vorst en opdooi een rol. Deze ‘natte gebieden’ krijgen het komende jaar meer aandacht. Op hole 13 en hole 14 is een eerste stap gezet. Hier is over de volle breedte nieuwe drainage aangelegd.

Daarnaast zullen ook de paden zelf meer aandacht krijgen. We onderzoeken samen met Greenkeeping naar een meer duurzame oplossing, zodat de baan nog toegankelijker wordt. Het greenkeeper team bezoekt elk jaar ook meerdere banen om te ervaren hoe anderen zaken oplossen. Deze nieuwe ideeën gaan mee terug om UG Amelisweerd verder te verbeteren.

Deze tijd van het jaar is ook het moment om de wilgen te knotten en het opschot bij waterkanten te onderhouden. Voor het knotten van de wilgen geldt dat 30-50% om en om zullen wordt geknot. Wat betreft het opschot zal o.a. de backtee van hole 13 de nodige opschoning krijgen. Dit opschonen is nodig om te voorkomen dat e.e.a. dicht gaat groeien. Het uitdunnen van bosvakken kan ook plaatsvinden in deze periode. Dit is nodig voor een gezonde ontwikkeling van onze beplanting op de baan.

Op UG Amelisweerd golfen wij in een natuurlijke omgeving die er verzorgd uitziet en uitdaging biedt aan alle golfers.