Buggies

Helaas mogen er t/m zaterdag 20 april geen buggies in de baan. Zaterdag wordt er opnieuw gekeken.

Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Wintergasten op Amelisweerd

Als de baan niet gebruikt wordt, verschijnen er andere birdies en dieren. De wat schuwere vogels krijgen de gelegenheid hun maaltje bij elkaar te fourageren. Vroeger niet vaak te zien, nu zie ik ze steeds vaker toch aan het vissen, in de vijver bij hole 16, en zelfs een paar keer in de vijver van hole 2. Na een vistochtje gaan ze naar de bomen langs de Plas Vechten, om hun vleugels te laten drogen. Goed zichtbaar vanaf h12.

Zo trof ik ook deze week een zilverreiger aan aan de 18-kant van de grote vijver, normaal gesproken zeer schuw, en ook nu moeilijk dicht bij te komen.

Hij vloog dan ook snel op, ondanks mijn voorzichtige nadering. Al vliegend is hij flink aan het protesteren.

Na het vertrek van een aalscholver uit de vijver bij h16, kwam Bambi aangelopen, langs 16 bij de WC tussen holes 5 en 16. Over de baan had ik al veel hoefafdrukken gezien. Opvallend is de mooie bruine kleur van het dier, normaal zijn ze in de winter grijs tot zwart. Hij – ik denk dat dat klopt – is nog mooi zomers bruin. Heeft me niet gezien, maar ik kon hem niet volgen, hij stak over naar de bosrand langs 6.

Eerder had ik een ‘heel gewone’ vogel voor de lens, die toch weer verbaasde om haar – dat klopt ook – schoonheid in details. De vrouwtjes merel is, in tegenstelling tot het zwarte mannetje, bruin, op de borst wat rossig. Deze jonge (?) dame laat dat mooi zien.

Een vogel die meestal langs de oevers te vinden zijn, zat nu hoog in de boom. Vreemd gezicht, zo’n grote vogel op een dun takje.

Ten slotte, een vaste bewoner, zeker na de (minstens) 2 succesvolle nestjes afgelopen voorjaar, de groene specht. Blijft een prachtige vogel, de zich kennelijk aangetrokken voelt tot andere rood-getopte wezens. Tijdelijke waterhindernis?

Dop Bär