Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

De Old Grand Dad wedstrijd

Donderdag 30 mei jl. was het zover. De leden van de UGC Amelisweerd, die donateur zijn van de landelijke stichting Old Grand-Dad (OGD) streden om de titel Old Grand-Dad van Amelisweerd. Het was Wouter van der Ploeg, die winnaar werd en de titel voor dit jaar mag meedragen. Hans André en Adriaan Vogel werden vervolgens tweede en derde. Wouter, Hans en Adriaan strijden met nog ruim tachtig golfende OGD donateurs de Regiofinale van de OGD op de golfclub Veldzijde te Wilnis. Deze regiofinale wordt gespeeld op maandag 22 juli a.s.

De negen best geplaatsten strijden op maandag 12 augustus a.s. met nog tweeënzeventig golfende opa’s op de golfbaan van de Amsterdamse Golfclub voor de titel beste landelijke golfende opa. We wensen Wouter, André en Adriaan heel veel succes op 22 juli en we zien hopelijk mooie resultaten tegemoet.

Op 22 juli a.s. spelen ruim tachtig ANWB golfende opa’s op Amelisweerd. De ANWB en de stichting OGD zijn een samenwerking met elkaar aangegaan om donateurs te werven voor de stichting OGD. Gekozen is om de wedstrijd beste golfende opa van de ANWB te laten plaats vinden op de UGC Amelisweerd. Een mooie promotie van onze baan. Vanuit de seniorencommissie van de UGC Amelisweerd zijn Peter Sluimers en Cees van der Weerd betrokken bij de wedstrijd. In nauwe samenwerking met het restaurant, het bestuur van de UGC Amelisweerd en Sales Amelisweerd (Wendy Frie) wordt gewerkt aan een mooie golfdag. De eerste drie mogen meespelen op de finaledag van de OGD, maandag 12 augustus a.s.

De stichting OGD bestaat dit jaar 50 jaar. Wanneer je jarig bent trakteer je nog meer dan normaal. Met de wedstrijd op Amelisweerd is een cheque van € 300,00 overhandigd aan het kinderdagcentrum De Weteringhoek te houden, voor het organiseren van een feestweek in juni, met veel spel en sportactiviteiten voor hun kinderen, met een leeftijd van 10 tot 18 jaar. Tijdens alle Regiofinales worden dit jaar bijzondere projecten ondersteund. Na 22 juni a.s. weten welk project dat zal zijn voor onze Regiofinale. Op 9 september 1974 is de stichting OGD opgericht op de Kennemer golfclub. Op zaterdag 7 september a.s. zal een bijzonder geschenk van de stichting OGD aan de Nederlandse Golf Federatie (NGF) overhandigd worden. Een pro van de UGC Amelisweerd zal daarbij ook een specifieke rol gaan vervullen.

Johan de Noord

Clubconsul voor de OGD