Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

Ken je dat…???

Hoe kan het toch dat een slag over het water zo spannend is? En hoe kom je weer in een ‘flow’ na een paar mindere slagen? En waarom levert een wedstrijd zoveel meer spanning op?

Kortom, hoe ga je als beginnende en gevorderde golfer om met de mentale spanning die golf soms oplevert. Naast techniek is golf ook en vooral een mentaal spelletje, met jezelf vooral. Iedereen kent de warboel in je hoofd als het er om spant in een wedstrijd, of als ‘iedereen naar je staat te kijken’. Niet voor niets is het gezegde dat ‘de moeilijkste hole maar 15 cm groot is’: het spel tussen de oren.

Daarom organiseren we specifiek voor het mentale aspect van golf een ‘mental strength clinic’. Die is bedoeld voor iedere golfer op Amelisweerd die dit herkent en graag praktische handreikingen wil om hiermee om te gaan. Dat geldt voor beginnende par3 spelers die het bijvoorbeeld heel spannend vinden om aan een wedstrijd mee te doen, maar ook voor de gevorderde golfers die meer focus in hun spel willen brengen.

Deze speciale clinic wordt verzorgd door de Pro’s op Amelisweerd, samen met Mitchel Kevenaar van Head First Golf. De clinic gaat dieper in op praktische handreikingen en technieken in de baan, op basis van een korte theoretische inleiding en waar mogelijk concrete vragen / voorbeelden van deelnemende cursisten. Uiteindelijk gaat het om meer plezier en ontspanning in het spel en daarmee als het even kan ook betere scores.

Deze clinic wordt gehouden op Zaterdag 5 oktober in twee groepen, een in de ochtend 09.30-12.30 (Mitchell, Peter en Egbert) en een in de middag 13.30-16.30 (Mitchell, Marieke en David). De kosten voor deelname bedragen 50 Euro per deelnemer.

Aanmelden kan per email via info@mathieugolf.nl, graag met vermelding van naam en Hcp en eventuele voorkeur voor ochtend of middag. We willen iedereen voldoende aandacht geven, daarom is het aantal deelnemers voor deze keer beperkt tot 36. Meld je dus snel aan, want vol is vol. Bij meer belangstelling kijken we of herhaling mogelijk is.