Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Boxblade in actie

Afgelopen week bleek de lente het toch nog in zich te hebben; zomaar ineens ging ze van 0 naar bijna 100. Het gras groeide hoorbaar, en was zichtbaar blij met de extra bemesting die al was toegediend.

De Aprons, Tee-boxen en fairways kregen weer mooie maaibanen, de fruitbomen en hagen verschoten van kleur, en overal waren blije golfers in de baan. En óf we daar met zijn allen aan toe waren, en de greenkeepers niet in het minst…

Mooier weer = meer maaien, dat is zo ongeveer de oudste greenkeeping wet. Maar er blijft nog een hoop ander werk te doen, waaronder het opknappen van de paden en de grote oefenbunker. 

Links, de Boxblade in actie. Rechts, de nieuwe (oefen)bunker bodem in aanleg

Paden, work-in-progress!

Op advies van Heicom wordt momenteel op een aantal paden met 3 verschillende toplagen getest, waaronder gebonden graniet-split en gerecycled, gebonden (heel) fijn puin.

De oude laag wordt eerst opengetrokken en dan weer geëgaliseerd met een recent aangeschafte, zogenaamde Boxblade. Zodra de 3 teststroken er liggen wordt er beoordeeld op verwerking, uiterlijk en kosten. En daarna gaan de paden zo spoedig als mogelijk opgeknapt worden, een flinke en ook zeer noodzakelijke klus. Maar voor een goede uitvoering ook afhankelijk van niet te natte omstandigheden, dus we hopen maar op allerallerbeste padenrenovatieweer!

Oefenbunker op een puinstort?

De afgelopen maanden kwamen in de grote oefenbunker regelmatig ineens stukken hout, kapotte tegels of andere stukjes puin naar boven. In eerste instantie leek dat verwijderen voldoende was, maar recent bleek dat het probleem toch wel wat groter was. 

Dan is er nog maar één optie: bunkerzand eruit en bunkerbodem afgraven. Voor de veiligheid van spelers, maar ook om clubs te beschermen tegen beschadigingen. Op de foto hierboven is te zien dat er ook een laagje worteldoek tussen de bodem en het nieuwe bunkerzand wordt gelegd, om te voorkomen dat zich in de toekomst weer stukjes puin omhoog kunnen werken.