Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Landskampioen

Heren Senioren 50+ 18 holes heeft een formidabele prestatie geleverd! Direct de eerste keer dat we in de finale staan is het gelukt!

De dag na Hemelvaart was het op de dag van de finale prima golfweer. Zonnetje en niet te warm. Beetje wind en niet te veel. Mooie golfbaan. En belanden wij in de 7e hemel!

Op de golfbaan van Heelsum verslaat het team van Amelisweerd 1, het team van De Rijswijkse 1. Na de singles en de greensomes is de stand gelijk.

Alle partijen waren super spannend en eindigen close met beslissingen op de laatste hole. Een play-off moest dus de beslissing brengen. Onze aangewezen speler Benoit Stumpers ging uitstekend met die druk om en won direct de eerste play-off hole. Het landskampioenschap was een feit.

Het team in volgorde van spelen:

Benoit Stumpers, David Kropveld, Cor Gondelach, Martin Jager, Hendrik van Zadelhoff en Martin Luijendijk.

In de halve finale en finale misten we onze eerste singles Tom Ottink (huwelijk dochter in Italië) Dries van Delft (huwelijk zoon van zijn broer in Engeland). Gelukkig vonden we met Benoit een fantastische invaller die in de kruisfinales kon spelen.

Het team van De Rijswijkse bleek al 2 x op de kampioensschaal te staan. En hun hcp’s zagen er zeer indrukwekkend uit.  Mannen met gebruinde koppen die je beter kon vragen wanneer ze niet golfden dan wanneer wel. Dus, niets te verliezen! Singles 6-6, Greensomes 3-3, Bonus 2-2. Eindstand 11-11. Play-off.

We winnen de eerste play-off hole. Eerst nog even wennen. Is dit echt gebeurt? En daarna intense vreugde. Een heerlijk gevoel dat nog lang blijft nagloeien.

Gelukt na een lange aanloop. 7 jaar geleden besloten we van de 27-holes senioren competitie over te stappen naar de 18 holes competitie. Eerst 9 holes singles en dan 9 holes greensomes. Een stap die ons goed is bevallen. Eerste start 11.30 uur. Geen haastig lunch. Goede borrel en rond 18.00 aan tafel. Nu voorspelen niet meer gratis is, minder geld kwijt aan ontvangst en speeldagen.  Een goed format waarbij gewonnen holes over alle partijen heen ook punten opleveren. Dit werd in de finale heel belangrijk! In de singles won de Rijswijkse de bonus van 2 punten met +1 hole. In de greensomes won Amelisweerd de bonus met +2 holes, 11-11.

Na de overstap moest ons team in de 3e klasse beginnen. Direct promotie naar 2e, naar 1e, promotiewedstrijd gewonnen en door naar hoofdklasse. 2 jaar corona stop. Geheel nieuwe opzet met 24 1e klasse poules en 12 hoofdklasse poules. Om de kruisfinales te bereiken moet je bij de beste 4 poulewinnaars behoren. Vorig jaar kruisfinales niet gehaald en nu wel in 2023.

En zo werden we op de laatste gespeelde hole van onze competitie 2023, Landskampioen!

Als captain wil ik alle spelers hartelijk bedanken voor hun positieve instelling en inzet zodat we al jaren in een fijne sfeer competitie kunnen spelen bij Amelisweerd 1 50+ 18 holes.