Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Prinsjesdag 2023

Niet voor de tv zitten om te kijken naar Prinsjesdag en de rit van de Koninklijke familie in de koetsen maar met je eigen of een geleende prins een rondje golf spelen op Amelisweerd. 26 Dames hadden een prins uitgenodigd voor een heerlijk rondje golf.

Traditiegetrouw mogen de hoedjes niet ontbreken. Gelukkig had een aantal dames de moeite gedaan om een mooie (golf)hoed te fabriceren. Het resultaat hieronder mag er zijn. De hoed van Corannie Plag werd gekozen als de meest originele hoed. We hopen volgend jaar op nog meer hoeden.

En dan het golfspel, want het draait natuurlijk om wie in de greensome de beste score kan neerzetten met haar prins. De omstandigheden waren uitdagend. Droog maar een straffe wind. Twee teams eindigen met 33 stablefordpunten. Op basis van de tweede negen holes mochten Karen Keijsers en Jan Vrijhof met de eerste prijs naar huis. Jan mag het hele jaar met zijn handdoek “king of the course” rondlopen en Karen kan met haar bon zichzelf nog eens in de bloemetjes zetten. Margreet Tiemstra en Imbert Jebbink werden tweede. Derde prijs was voor Daniëlle Adelaar en Rinus van Geerenstein.

Bij de leary op hole 4 wist Imbert de afslag van Margreet tegen de vlag aan te spelen en daarmee als dichtste bij de pin te leggen. De neary op hole 13 bij de Dames was voor Amaranta Boogaard, de neary voor de Heren voor Frank Plag.

Voor alle deelnemers was er weer een uitstekende borrelhap van het team van het Paviljoen. Het was nog lang gezellig. Volgend jaar zullen we een dating site opzetten: “dame zoekt prins en prins zoekt dame”, wellicht dat we dan nog meer deelnemers hebben.