Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

20e editie Jan Rijk Tour

Voor deze eerste wedstrijd op Soestduinen hadden zich maar liefst 35 deelnemers aangemeld, waarvan 13 in de categorie baanpermissie. Je kan hieruit stiekem toch wel opmaken dat de jeugd golfsport duidelijk weer aan het opbloeien is.

Voor veel spelers was dit hun eerste echte golfwedstrijd, en dan ook nog op een ‘vreemde’ baan. Je kon aan de koppies zien dat de zenuwen er goed in zaten. En dan helpt het niet echt mee als op hole 1 iedereen staat mee te kijken. Ook het weer hielp vandaag niet erg mee (plensbuien en koud oostertje).

Het leuke van jeugdsport is dat je de spelers zelf niet hoort klagen, terwijl ouders zich grote zorgen maken of hun kind niet onderkoeld raakt. Dat laatste viel gelukkig dan ook wel weer mee, al moest er een speler met een kop warme chocolademelk ‘gereanimeerd’ worden.

De grenzeloze enthousiasme van de jeugdspelers was weer heel aanstekelijk. Maar ook de vragen die ze stellen. Neem nou deze van 11-jarige deelnemer:

Hoi, heb je lekker gespeeld?

Ja ging best lekker, het was mijn eerste wedstrijd.

Hoeveel punten had je?

Ik had 2 punten….. Maar U zit toch in de organisatie?

Ehhh ja dat klopt.

Kunt U me er niet een paar punten bijgeven?

Ok…dus… daarom doe je dit vrijwilligerswerk met zo geweldig veel plezier 🙂

En dan natuurlijk de wedstrijd. De uitslagen waren gelijk aan het weer, nogal wisselvallig dus.

Golfclub Amelisweerd werd vertegenwoordigd door Maren Rijke, Owen en Sebastiaan Keyrouse, Duco Stins en Thijmen van Duijvendijk. En hoe, wat een bikkels waren het.

Helaas zijn wij dit keer niet in de prijzen gevallen maar ondanks de weersomstandigheden hebben we wel een mooie dag gehad.

Denk je nou dit lijkt me ook leuk om aan deel te nemen dat kan. Stuur dan een email of stuur een appje naar mariekekamerbeek@hotmail.com / 06-15027671 en dan zien wij je op 14 april bij de Batouwe. Inschrijven kan tot 8 april. Vermeld de volgende informatie bij aanmelden:

Naam

Geboortedatum

GSN nummer