Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

CK Matchplay 2024

Matchplay. Een golfspel waarbij de spelers tegen elkaar spelen en niet tegen de baan. Waarbij de handicap er niet toe doet en ieder voor zichzelf speelt. Zaterdag 24 en zondag 25 augustus is om het clubkampioenschap matchplay gespeeld voor Dames, Heren, Dames senioren en Heren senioren.

Het waren spannende dagen voor deelnemers en toeschouwers. Spelers met een waanzinnige eagle-birdie start, die meteen de toon zetten voor hun wedstrijd. Heel steady fairwayrakkers die hun tegenstanders langzaam de fouten lieten maken en zo de winst binnenhaalden. Aanstormend talent die een favoriet in het nauw brengt en een play-off na 18 holes afdwingt.  

En soms, heel soms een toekomstig kampioen die wat gas bijgeeft en 4 onder op 5 opeenvolgende holes speelt. Dat is  prachtig  om te zien maar minder prettig om als tegenstander te ervaren. En natuurlijk dames senioren  die na uitschakeling elkaars caddy worden in  de finalerondes. Het schept duidelijk een mooie band en het is tekenend voor de sportieve sfeer van de wedstrijdIedereen gaat ervoor maar na de finale zijn er 4 kampioenen en 4 spelers die bijna kampioen geworden zijn.

Aan het einde van de zondagmiddag waren Michelle en Norbert de nieuwe kampioenen bij de heren en de dames. Heeft Chris weer een kampioenschap bij zijn lange lijst mogen voegen en is Marianne niet alleen de stroke-, maar ook de matchplay kampioen van 2024.

Het was weer een onvergetelijk weekend op de baan. Die er overigens wéér (het wordt bijna eentonig) fantastisch bij lag met snelle en eerlijke greens.

De kampioenen en de runners-up in de verschillende categorieën zijn:

KampioenRunner-up
DamesMichelle NaafsSuus van Daal
HerenNorbert van LindeMark de Vries
Dames SeniorenMarianne ZweersCornelie Westerman
Heren SeniorenChris VersteeghBas Buijzen

Dank aan de vereniging en de leden dat we de baan dit weekend weer hebben mogen gebruiken. We hebben nog best wat leden blij kunnen maken door de inloopmogelijkheid op zondag.

Verder natuurlijk dank aan het team van het Paviljoen voor de inwendige mens en Frans-Joost en Jiske die het secretariaat bemensen. En onze greenkeepers die zich dag in, dag uit voor ons inzetten om de baan zo mooi te houden.

Op 21 september zijn de laatste clubkampioenschappen van dit jaar. We spelen dan om de Mereveld trofee. Het is een stablefordwedstrijd met handicapverrekening, degene die de meeste stablefordpunten weet te behalen is de winnaar. De inschrijving voor deze wedstrijd staat al open.  

Karel en Mieke