Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

Van het Bestuur

Hoe tof is dit? Afgelopen week is onze robotmaaier (in de besturingssoftware kunnen we het ding ook een normale naam geven) gestart met volautomatisch maaien van de driving range. Jullie hebben hem (haar?) vast al een keer gezien. De automatische ballenraper hebben we ook al getest. We hebben nog een paar onderdelen van de installatie nodig en dan worden de ballen ook dag en nacht voor ons geraapt.

We hebben steeds meer van dit soort (semi)automatische apparatuur op Amelisweerd. We proberen zo het meer repeterend werk verder te automatiseren en houden daarmee meer tijd over om de moeilijkere of éénmalige taken op tijd af te hebben. Dit zal de komende jaren op meer en meer plekken te zien zijn in het onderhoud.

Vorige keer heb je (met een knipoog) een eerste proeve gekregen van de mores op de baan. Ook dit zal een terugkerend thema zijn in de nieuwsbrief. We zijn een verenigingsbaan en dat verondersteld dat we met elkaar zorg voor de baan hebben, dat we verantwoordelijkheid nemen voor het netjes en speelbaar houden van de baan.

Aan de manier waarop we soms omgaan met onder meer de  bunkers, greens en fairways zien we dat echter niet altijd terug. De hoge randen van de bunkers worden stukgetrapt, harken wordt gezien als een cosmetisch iets en pitchmarks repareren lijkt soms niet meer in het woordenboek voor te komen. (Zo, dat moest er even uit)