Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

Van het Bestuur (22-5)

Dit is mijn laatste stukje namens het bestuur. Na 5 jaar neem ik maandag afscheid als bestuurslid van de UGA. En ik zal het dit keer kort houden, echt waar. De afgelopen 5 jaar is vrijwel alles op Amelisweerd gerenoveerd, aangepakt, veranderd en verbeterd. Financieel staan we er goed voor en dat is te danken aan de goede governance en bemensing in de exploitatie en vereniging. Het beleidsplan dat 5 jaar geleden is goedgekeurd door de ALV is op een haar na afgerond. Mijn agenda is daarmee klaar en dan is het tijd om plaats te maken. 

Dat jullie tevreden zijn over hoe het nu gaat zien we terug in de resultaten van de enquête. Ongetwijfeld is er nog een boel te verbeteren, maar het doel van een 8+ is op bijna alle aspecten van onze club in zicht en daar kunnen we heel trots op zijn. 

De baan heeft inmiddels een waardering van 8 gekregen en in de enquête worden Jannes en zijn team veelvuldig bedankt. De receptie krijgt al meerdere keren een ruime 8 en dat is echt een superprestatie van Adinda en het hele team. De horeca wordt weer beter gewaardeerd en dat is een mooie opsteker voor Dennis, Maikel en het team. De pro’s hebben naar jullie oordeel al jaren een ruime 8 en dat is een vette pluim waard. Ook het verenigingsleven wordt beter en beter gewaardeerd en daarvoor zijn wij met elkaar verantwoordelijk, dus dat doen we ook best goed! 

En toch knaagt er iets. En dat is het gedrag van ons naar die mensen die wij zo hoog waarderen. Tijdens de competitie en bij wedstrijden komt het nog te vaak voor dat leden zich ronduit onbeschoft gedragen tegen receptie, greenkeepers, horecapersoneel en andere vrijwilligers. Ongetwijfeld onbewust, maar daarmee niet minder kwalijk. Bard komt hier verderop in de nieuwsbrief op terug. 

Ik kijk terug op een heftige maar mooie bestuursperiode waarin de korte ontmoetingen in de baan, het restaurant en op de range vaak mooie inzichten en leuke gesprekken opleverden. De steun en lieve woorden die ik van veel leden heb gekregen zijn echt ontroerend. Dank allemaal voor de steun en hulp de afgelopen jaren. En voor ik het vergeet: alle bestuursleden, commissarissen, commissies en leden van de stak: bedankt voor de steeds goede samenwerking en steun.  

Ik zie jullie graag terug bij de gave wedstrijden op de baan! (Vergeet je vooral niet in te schrijven voor de invité op 2e pinksterdag. 

Veel golfplezier en tot maandag op de ALV! 

Karel Baas 

(nu nog even) voorzitter UGA 

Hoe gaan we met elkaar om bij Amelisweerd?   

Waar mensen werken gaat wel eens wat fout: soms gaan dingen niet zoals verwacht en soms gaan er ook wel eens dingen echt mis. Zo ook op Amelisweerd. Dat kan best vervelend zijn, dat snappen we. Maar tot onze verbazing hebben we gemerkt dat er leden zijn die zeer ongepast de mensen bejegenen die hun best doen om alles naar wens te laten lopen op onze club en baan.  

Dat is volstrekt onacceptabel.  

Een belangrijke waarde van onze club is dat we elkaar altijd respectvol en fatsoenlijk bejegenen. En het maakt daarbij niet uit of het nou medewerkers of vrijwilligers zijn, iedereen verdient het om normaal en respectvol behandeld te worden.  

We hebben als club onze vrijwilligers en medewerkers hard nodig en willen goed voor hen zorgen. Daarom staan we als bestuur altijd voor, achter dan wel naast een ieder die voor Amelisweerd actief is en zullen eventueel ingrijpen als dat nodig is.  

We rekenen er echter op dat dit helemaal niet nodig is en elk en ieder zich gedraagt zoals we van elkaar verwachten.