Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Vrijwilligers gezocht!

Op 11 en 12 mei 2024 mogen we bij UGC Amelisweerd, alweer voor de derde keer, het NK Strokeplay voor Golfers met een beperking organiseren. De afgelopen 2 jaar was het een groot succes, mede dankzij de vrijwilligers die hierbij een belangrijke rol hebben gespeeld. 

Dit jaar willen we het wat groter en uitgebreider aanpakken en zijn we op zoek naar ongeveer 30 vrijwilligers per dag om er voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring van te maken. Je kan je als vrijwilliger aanmelden via disabledcommissie@amelisweerd.nl. Geef je telefoonnummer even door (communicatie gaat via een WhatsApp groep) en op welke dagen je kan worden ingezet. 

De vrijwilligers zullen 1 van de volgende taken krijgen: 

  • Flight Caddy (ongeveer 11) 
  • Spotter (1 tot 16) 
  • Live Score registratie (zoveel we kunnen inzetten) 

De Flight Caddy loopt mee met een flight uit de B categorie (HCP 18,5 t/m 54). Je houdt de scores bij (als vangnet) en geeft aanwijzingen over hoe de holes lopen (locaties van hindernissen, doglegs, etc.). Je mag geen tips geven over de slagen van de deelnemers en je mag ook geen regel vragen beantwoorden, hier zijn officiële scheidsrechters voor. Enige kennis van de baan is dus wel handig. 

De spotter staat op één van de PAR 4 of PAR 5 holes om de spelers te helpen bij het lokaliseren van de bal. Je staat ongeveer ter hoogte van waar de bal vanaf de tee landt (of na slag 2 op de PAR 5 holes). Indien deze niet op de fairway eindigt probeer je hem te vinden en te markeren, zodat de deelnemer niet hoeft te zoeken. Lukt dat niet, geen ramp. Uiteindelijk is de speler verantwoordelijk en probeer je zo goed mogelijk je best te doen om hem te helpen. 

Als je Live Score registratie doet, sta je na een hole te wachten op flights die dan de scores van de afgelopen holes aan je doorgeven. Jij vult de scores dan in op de Live Score website van de NGF, zodat de scores in het clubhuis of op het terras te volgen zijn.  

De Flight Caddies zijn prioriteit 1, deze moeten we kunnen indelen. Daarna gaan we spotters indelen en ten slotte de Live Score registratie. 

De wedstrijd begint om 10:00 op beide dagen en er zal shotgun gestart worden.  Dit betekent dat je ongeveer 5 uur in de baan bent. Van tevoren zullen er wat hand en span diensten moeten worden verricht en er zal een briefing zijn vanuit de NGF. Hoe vroeg je aanwezig moet zijn als vrijwilliger zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Je krijgt op beide dagen een heerlijk lunchpakket mee. 

Tenslotte zou het natuurlijk fantastisch zijn als we de baan kunnen vullen met enthousiast publiek zodat ook deze groep topsporters kan laten zien wat ze in huis hebben. 

Heb je verder nog vragen, stuur dan een mailtje naar disabledcommissie@amelisweerd.nl of neem contact op met Johan Godfried, 06 13271528.