Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trolleys
Wintergreens
Wintertees

Naar links … naar rechts …

Al rijdend in mijn auto naar de golf voor mijn marshaldienst ,klinkt door de radio  de uitermate beroemde meezinger van Snollebolleke “naar links …… naar rechts…..”. Dit allemaal dankzij de fans van ons Nederlands elftal met hun “oranje mars “ vanaf de fanzone naar het stadion, een indrukwekkend gezicht!
Dit wijsje blijft in mijn hoofd tijdens mijn uren op de golfbaan als Marshal en bijna begin ik ook een beetje “naar links….naar rechts “ te slingeren met mijn buggy.
Wederom wordt het een stralende dag en het is dit keer aardig volgeboekt met flights.
Helaas zit de deur van mijn buggy wat los en besluit ik naar de werkplaats van de greenkeepers te gaan om daar een bakje koffie te halen en de deur vast te laten zetten. Tevens meteen een rondje op de Par 3 baan te maken. Eigenlijk vergeet je bijna dat dit ook bij onze taak hoort om daar te checken of het allemaal naar wens gaat. Over het algemeen zijn er daar weinig tot geen problemen. Niet zo lang geleden werd ik echter attent gemaakt op twee lieftallige jongedames , die dwars door een wedstrijd op de Par 3 baan heen speelden. Er op af en uitgelegd dat je niet zomaar tussen een wedstrijd door kan spelen, daarbij waren het nog duidelijk “beginners” gezien hun spel en liepen ze met 1 kar. Dus wat “opstoppingen” op de kleine baan. Tot mijn verbazing kreeg ik van de 2 dames als reactie “ maar het mocht van mijn moeder!” Ik viel dan ook helemaal stil met deze “ onverwachte statement” en dacht dat het dan wel een heel beroemde moeder moet zijn van onze club?
Terug naar de grote baan liep alles lekker door op Lus A. Rijdend op Lus B werd ik aangehouden door een flight, die meldde dat er problemen waren met twee heren op hole 15 en dat het daar helemaal “ vast” liep. De 2 heren waren lid van de Par 3 en hadden met een voucher de grote baan besproken en dachten dat het Lus A was. Het waren twee hele lieve buitenlandse heren , net lid van de club en hun kennis van de baanregels was niet helemaal in orde. Na wat uitleg en gezegd dat ze maar beter even met 1 bal op rood of oranje moesten spelen en enkele flights moesten laten passeren, gingen ze vol goede moed en helemaal happy door naar de laatste 3 holes. Heb ze gemeld dat het leuk en zinvol voor ze zou zijn om zich op te geven voor de regelmatig georganiseerde “ kennismakingsronden” op de grote baan olv een mentor en op deze manier de baan beter leerden kennen met de bijbehorende regels.
Op hole 14 riep een lid mij en meldde dat hij zijn club 5 ergens had laten liggen , maar geen idee had op welke hole? Met de buggy terug langs de holes rijdend om andere leden te vragen of zij deze club hadden gevonden en ja hoor . Snel weer naar de persoon gereden met zijn gevonden club, die dolblij was met deze vlotte actie .
Zoals je leest, geen Marshal dienst is hetzelfde en dat maakt het juist zo boeiend!
De bekende topper “naar links….naar rechts….” bleef dan ook de hele dienst  in mijn hoofd hangen…..
Mijn opvolger Emmigje had meteen een gezellige volle bak met allemaal “UVJES” , die in het teken van hun Lustrum een wedstrijd hadden op onze club.

Marshal Reinier