Onze baan

Maandag t/m woensdag (15 t/m 17 juli) worden de greens geprikt en nagerold voor minimale overlast. Het is daarom mogelijk dat men tijdens de ronde één wintergreen treft.

De oefengreen bij het clubhuis is momenteel buiten gebruik.

Baanstatus

Laatst bijgewerkt op:
Lus
Qualifying
Buggies
Trollies
Wintergreens
Wintertees

Golfbaan en faciliteiten

Golfclub Amelisweerd is een 18 holes A baan ontworpen door Gerard Jol, gesitueerd vlak buiten de stad Utrecht en makkelijk te bereiken door de ligging naast de A27 en A12.

De golfbaan ligt naast het natuurgebied Amelisweerd. Het aanplanten van ruim 1000 nieuwe bomen tezamen met alle oude bomen maken van deze golfbaan een zeer karaktervol natuurgebied.

Het ontwerp en alle natuurlijke elementen zoals de vele bomen, drie grote waterpartijen en de strategisch geplaatste bunkers vormen een zeer uitdagende golfbaan, voor zowel de beginnende als gevorderde golfer.

De 18 holes baan is verdeeld in 3 delen, zogenaamde kamers. Elk van deze kamers heeft haar eigen karakter en ze worden gescheiden door vele jaren oude meidoornhagen. Tijdens het spelen van een ronde wordt zes keer van kamer veranderd, waardoor het spelen op Amelisweerd een afwisselende ervaring is.

De baan bestaat uit vijf par 3, tien par 4 en drie par 5 holes.

Openingstijden baan: van zonsopgang tot zonsondergang.

Driving range & oefenfaciliteiten

Het complex van Golfbaan Amelisweerd ligt aan de Mereveldseweg, naast het natuurgebied Amelisweerd, ten zuidoosten van Utrecht.

Het complex beschikt over:

  • Een 18 holes baan
  • Een 9 holes par 3 baan
  • Een driving range 
  • 2 puttinggreens
  • 1 chipping/pitching green
  • 1 kunstgras puttinggreen
  • Een gerieflijk clubhuis met horeca en shop

Greenfeespelers op de 18 holes baan zijn van harte welkom met minimaal handicap 54. Voor de 9 holes par 3 baan heeft u minimaal baanpermissie nodig. Reservering via de shop of via de site kan vanaf 14 dagen van tevoren.

Voor de driving range is reserveren niet nodig.

De drivingrange en achterste putting green zijn verlicht